Léčivá dýňová polévka

dynova-polevkaMáme tu podzim, který je ideálním obdobím pro pojídání léčivých vývarů i krémových polévek. V minulosti jsem našla recept na dýňovou polévku, která je ochucená i jablkem a kari, díky kterým patří mezi mé výjimečné recepty.

 

Ingredience: 

1/2 malé dýně typu hokaido, 1 malé jablko (je lepší sladší)

1/2 červené cibulky

Zeleninový vývar (můžete použít i BIO bujón) cca 700 ml

Kari nebo garam masala

Kokosová smetana na zjemnění

Postup: 

Na kokosovém oleji osmahneme cibulku, přidáme nakrájenou dýni a jablko. Dochutíme solí a kořením, necháme chvíli podusit. Podlijeme vývarem a necháme přibližně 15 minut vařit. Vše umixujeme dohladka a zjemníme kokosovou smetanou. Pokud je polévka moc hustá, přidáme ještě trochu vývaru.