Máme tu podzim, který je ideálním obdobím pro pojídání léčivých vývarů i krémových polévek. V minulosti jsem našla recept na dýňovou polévku, která je ochucená i jablkem a kari, díky kterým patří mezi mé výjimečné recepty.
Ingredience:
1/2 malé dýně typu hokaido, 1 malé jablko (je lepší sladší)
1/2 červené cibulky
Zeleninový vývar (můžete použít i BIO bujón) cca 700 ml
Kari nebo garam masala
Kokosová smetana na zjemnění
Postup:
Na kokosovém oleji osmahneme cibulku, přidáme nakrájenou dýni a jablko. Dochutíme solí a kořením, necháme chvíli podusit. Podlijeme vývarem a necháme přibližně 15 minut vařit. Vše umixujeme dohladka a zjemníme kokosovou smetanou. Pokud je polévka moc hustá, přidáme ještě trochu vývaru.